BEER CLUB
BEER CLUB
Frontaal
Frontaal

December2023

Frontaal Brewing Company Beerclub memberBierclub - Frontaal Brewing Company - Adreas blik openBierclub - Frontaal Brewing Company - Open doos

Beste Beerclubbers

Welkom bij de decembereditie van onze Beerclub! Dit keer nemen we een innovatieve stap en verruilen we het vertrouwde boekje voor onze website. Waarom deze verandering, vraag je je misschien af? We zijn altijd op zoek naar manieren om te innoveren en te evolueren, net zoals we dat doen met onze bieren.

Door over te stappen naar onze website kunnen we jullie een interactievere en meer dynamische ervaring bieden. Jullie krijgen nu directe toegang tot uitgebreide informatie over onze speciale bieren, boeiende verhalen achter de creaties, en zelfs exclusieve content die het brouwersproces tot leven brengt. We willen jullie meenemen in de wereld van Frontaal Brewing Company op een manier die nog persoonlijker en boeiender is dan ooit tevoren. Voor nu hebben we ervoor gekozen om ons beerclub boekje vrijwel 1 op 1 over te nemen. Maar we hebben ideeën genoeg en laten we maar zeggen: Wat in het vat zit, verzuurt niet!

Deze digitale transformatie stelt ons in staat om sneller te reageren op jullie feedback en suggesties, waardoor we de beerclub-ervaring continu kunnen verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat deze verandering jullie bierbeleving naar nieuwe hoogten zal tillen. Wil je nu al laten weten wat je van deze verandering vind? Klik dan hier om een review achter te laten.

Dus, laten we samen proosten op vernieuwing, op ontdekkingen en op de grenzeloze wereld van smaken die we samen gaan verkennen. We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij over deze nieuwe stap, en we kijken uit naar een maand vol plezier, verrassingen en natuurlijk, geweldige bieren.

Beer for Thought!

Fijne Feestdagen, Gelukkig nieuwjaar, Heerlijke Kerst en tot in het nieuwe jaar!

Het Frontaal Beerclub Team

for the love of hops black

New England Triple IPA

What's in a name

Dit jaar brouwen we een IPA-serie. Elke maand een ander type IPA. Aangezien we graag IPA’s brouwen en (hopelijk) jullie graag onze IPA’s drinken, leek ons dit het perfecte plan. Elke maand een nieuwe IPA, stuk voor stuk uniek. Daarom zullen we in deze reeks 12 verschillende soorten IPA’s brouwen. Voor de liefde voor hop!

Beer For Thought

‘For The Love of Hops (Black)’ is een New England Triple IPA gebrouwen en gedrooghopt met Sabro, Sabro Cryo, Idaho-7 en HBC586. Dit bier barst van de smaken van rijpe mango, ananas, zoete kokosnoot en een subtiel vleugje dennen. Verwacht een volle body en een kussenzacht mondgevoel. Met een robuust alcoholpercentage van 9,5% is deze New England Triple IPA er een om van te genieten, slok voor slok.

Ingrediënten

Water, gerstemout, havervlokken, havermout, speltmout, maltodextrine, hop (Sabro, Sabro Cryo, Idaho-7, HBC586), gist.

Specificaties

ABV 9.5% | IBU 45 | EBC 8

I've Got Friends In The Music Business B.A. 2024

Imperial Mexican Stout B.A.

What's in a name

Sinds onze eerste release van ‘I’ve Got Friends In The Music Business’ hebben we de batch ook altijd op vat gerijpt. Als resultaat heeft het heeft Frontaal op de kaart gezet als het gaat om barrel aged bieren. Daarom brengen we elk jaar een nieuwe en verbeterde B.A. versie uit om de fans er weer van te laten genieten!

Beer For Thought

I’ve Got Friends In The Music Business B.A. 2023’ is onze beruchte barrel aged Mexican Stout met toevoeging van chilipepers. Deze batch is gebrouwen met een tinctuur van Ancho, Guajillo en Passilla pepers, ook wel bekend als de ‘Holy Trinity’ in Mexico.

Deze Mexicaanse Stout is een fiesta voor de zintuigen door de verwarmende mix van moutcomplexiteit en de subtiele pittige kick van de Mexicaanse pepers.

Ingrediënten

Water, gerstemout, haver, hop, cacaonibs, pepertinctuur (Ancho, Guajillo, Passilla), vanille-extract, gist.

Specificaties

ABV 11.0% | IBU 60| EBC 95

Investeer in bier

De missie van Frontaal is simpel: het brouwen van smaakvolle, ambachtelijke én moderne bieren om tot de top van de Nederlandse bierbrouwerijen te behoren. De markt voor alcoholarm- en vrij bier ligt wagenwijd open, de vraag naar duurzaam verantwoord geproduceerde producten is groter dan ooit en we willen als geen ander laten zien dat het anders kan. Bij Frontaal zijn we niet bang om de boel een beetje wakker te schudden. Geen huisje is heilig of veilig in onze ogen.

Met de laatste crowdfundingsronde is onze Frontaal-familie uitgegroeid tot bijna 6.000 investeerders. We hebben inmiddels laten zien dat het anders kan. Geen grote bankfinancieringen of private equity, maar groeien en financieren door middel van een grote groep liefhebbers.

Graag bieden wij jou de kans om dit samen met ons te doen. Samen met jou gaan we voor de grootste onafhankelijke, volledig duurzame, brouwerij en investeren we flink om de groei bij te benen. Om dit te financieren kun je vanaf 21 september investeren in de vorm van een lening.

Lees in de prospectus meer over onze plannen, toekomstige ambities en hoe jij deel kunt uitmaken van onze groeiende Frontaal-familie.

Iron Skies

Imperial Coffee Stout

What’s In The Name?

De naam ‘Iron Skies’ is geïnspireerd op een combinatie van kracht en mysterie. Het roept de veerkrachtige, onverzettelijke aard van ijzer op, terwijl ‘Skies’ een element van uitgestrekte, grenzeloze mogelijkheden toevoegt. Deze naam vat het robuuste karakter en de avontuurlijke geest van het brouwsel samen en nodigt je bij elke slok uit voor een smaakvolle reis naar een wereld van mogelijkheden.

Beer For Thought

‘Iron Skies’ is een Imperial Stout met een toevoeging van speciale koffiebonen van Sprout Coffee Roasters. Deze Imperial Stout bestaat uit een complexe moutbasis met daarin donkere moutsoorten die zorgen voor tonen van pure chocolade, rijke karamel en verse koffiebonen. ‘Iron Skies’ heeft een krachtig alcoholpercentage van 10,5% met een vol en zacht mondgevoel.

Ingredienten

Water, gerstemout, havervlokken, havermout, maltodextrin, hop, koffiebonen, gist.es

Specificaties

ABV 10.5% | IBU 25 | EBC 90

In The Shadows

New England IPA

What’s In The Name?

De naam ‘In The Shadows’ roept een sfeer op van mysterie en intrige, en nodigt bierliefhebbers uit om de diepten van de smaak te verkennen bij elke slok. Geïnspireerd door het spel van licht en duisternis suggereert deze naam een bier dat complexe en verborgen toetsen bevat, wachtend om ontdekt te worden door wie zich waagt aan het rijke smaakprofiel.

Beer For Thought

‘In The Shadows’ is een New England IPA gebrouwen samen met onze Finse vrienden van Salama Brewing Co. Dit bier is gebrouwen met een mix van Rakau, Citra, Simcoe, Idaho-7 en HBC630 hop. Verwacht sappige tonen van tropisch fruit, citrus zest en een vleugje dennen die het geheel afronden. Met een alcoholpercentage van 6,5% levert deze New England IPA een zachte, evenwichtige en uiterst verfrissende ervaring!

Ingrediënten

Water, gerstemout, havervlokken, speltmout, hop (Rakau, Citra, Simcoe, Idaho-7, HBC630), gist.

Specificaties

ABV 6.5% | IBU 32| EBC 7

What's in our tanks?

For The Love Of Hops ''Navy''

Double IPA

Releasedate: 15 januari 2024

Collab met Pohjala

Verrassing

Releasedate: 15 januari 2024

Collab Rock City

Verrassing

Releasedate: 15 januari 2024

Tune in Tune out | Salama & Frontaal

NEIPA

What's in a name

A super juicy collaboration NEIPA with our friends from Netherlands, Frontaal Brouwerij Breda. Superior hops: Galaxy, Mosaic and Sabro.

Ingredienten

Malts: Barley, Oat, Wheat

Gisten: US-05 & LA-III

Specificaties

ABV 7.0% | IBU XX | EBC X

Nordic Geezer | Salama

Fruited Sour

What's in a name

Nog een geweldige fruitige Berliner Weisse van Salama! Mooie paarsrode kleur, heerlijk aroma met bosbessen en vanille. Lekker zuur, met een boeket van bessen en onderliggende zachte vanille. Een monsterlijk Noords bessenbeest. Zure explosie van bosbessen, zwarte bessen, passievruchten & vanille.

Ingrediënten

Malts: Barley, Oat, Wheat

Gist: US-05 I

Toevoegingen: Bosbessen, zwarte bessen, passievrucht en biologische vanille

Specificaties

ABV 8.0% | IBU 6 | EBC 6

When I was in Idaho | Salama

New England Pale Ale

What's in a name

Once upon a time in Idaho, lived a Finn, a myth & a legend, with never ending stories to die for. Wax lyrical with Idaho 7, Citra and Amarillo.

Ingrediënten

Malts: Barley, Oat, Wheat

Gisten: US-05 & LA-III

Hops: Idaho 7, Citra & Amarillo

Specificaties

ABV 5.4%

legacy No.8

Barrel Aged Imperial Stout

What's in a name

De naam "Legacy NO.8" belichaamt de reis en inspiratie achter dit unieke bier. Het symboliseert het erfgoed van innovatie en vakmanschap dat we brengen in elk brouwsel. Nummer '8' vertegenwoordigt de achtste creatie in onze uitzonderlijke reeks, wat wijst op een voortdurende verkenning van smaken en brouwmeesterschap. Onze Legacy series brouwen wij uitsluitend voor onze trouwste fans. En hoewel we altijd ervoor hebben gekozen om het exacte aantal blikken af te vullen voor onze crowd gaan wij vanaf nummer 8 de overige blikken in gelimiteerde oplagen via onze webshop verkopen. Let op de Legacy Series is voor Beerlcub only.

Beer For Thought

We hebben onze Jamaicaanse Rumvaten zorgvuldig geselecteerd om een unieke Caribische invloed toe te voegen. Door het bier te doordrenken met warme, gekruide tonen en een vleugje rumk vanuit het vat, samen met de kokosnoten maakt dit tot een Caribische traktatie.

Proefnotities: Legacy NO.8 is een zintuiglijke reis met lagen van zoetigheid van de mout, een vleugje tropische kokosnoot en een subtiel vleugje Jamaicaanse rum. De textuur is fluweelzacht, dankzij de haver, terwijl het hopkarakter een zachte bitterheid toevoegt die de rijkdom in evenwicht brengt. Het rijpingsproces in Jamaicaanse rumvaten geeft een verfijnde warmte en complexiteit, waardoor elke slok een verkenning van smaken is.

Ingrediënten

Water, Gerstemout, Haver, Hop, Kokosnoot en Gist

Specificaties

ABV 12%

4.7 / 5

Gebaseerd op 325+ reviews

"Uitstekende Variëteit Aan Bieren"

"Frontaal Brewing Company heeft een geweldige selectie van bieren. Ik was vooral onder de indruk van hun barrel-aged bieren."

Julia A

"Geweldige DIPA's"

"De jongens van de Bierclub leveren echt iedere maand een goede selectie aan bieren. Ik hou van hun innovatieve benadering en de constante zoektocht naar kwaliteit."

David S.

‘Wat is dit toch ideaal!’

Niks meer uitzoeken. Gewoon afwachten en iedere maand automatisch verrast worden

Anton B.

"Vers en verfrissend"

"De bieren van Frontaal Brewing Company zijn verfrissend anders dan wat je elders vindt. Hun creativiteit en toewijding aan kwaliteit zijn bewonderenswaardig. Ik ben een grote fan."

Frank B.

Beerclub Reviews

Omdat we continu op zoek zijn naar verbeteringen horen we graag van je!

  1. Wil je laten hoe goed we zijn? Stuur een review in en laat het zien op Untappd

  2. Wil je verbetering doorgeven? Laat een review achter via onderstaande link.

Andere Beerclub edities