Alle Barrel Aged Bieren

Ontdek ze allemaal

Sorteren op:

Barrel Aged Bieren

Barrel Aged bieren of bieren met de toevoeging BA op het etiket zijn bieren die op (een houten) vat zijn gerijpt. Deze houten vaten hebben ooit vol gezeten met sterke dranken. De alcohol onttrekt smaken uit het hout onder invloed van de omgeving waarin de vaten gerijpt hebben. Door bieren op vat te leggen ze te laten barrel agen ontrekken wij wederom nieuwe smaken uit het hout. Onze bieren trekken in het hout en laat zijn eigen persoonlijkheid achter bij het werken van het hout. Van whisk(e)y-, port- tot rumvaten, het kan allemaal. De beste barrel aged speciaalbieren te koop bij Frontaal Brewing Company kun je hieronder vinden. Ben je op zoek naar onze barrel aged legacy serie, dan vind je die hier.

De Kunst van Barrel Aging

In de bierstijl van "Barrel Aged bieren" brengen we je een unieke ervaring die speciaal is gebrouwen voor bierliefhebbers. De kunst zit hem in het genieten en onderscheiden van de verschillende smaken die de vaten brengen in ons bier. We stoppen heel veel tijd in het selecteren van onze vaten om het juiste smaakprofiel te bereiken.

Soorten vaten voor Barrel Aging

Onze zwaardere stijlen, zoals een Russian Imperial Stout, Pastry Stouts, Barley wine of oat wines, worden gerijpt op diverse houten vaten. Wij geven de voorkeur aan vaten waar bijvoorbeeld rum, whisk(e)y, bourbon of wijn in heeft gezeten. Door de werking van het hout, de tijd, vocht en temperatuur brengen we nieuwe smaken in ons bier. Je kan hierbij duidelijk veel tannine, vanille en andere zoete aroma’s in van het hout onderscheiden. Uiteindelijk neemt het bier ook de smaken van de originele drank in zich op. Wanneer wij van mening zijn dat we het originele bier beter hebben gemaakt, alleen dan zetten wij hem op blik. En wachten wij nog rustig even af. Dan laten we de tijd verder het werk doen.

Het Verhaal Achter Barrel Aged Bieren

Barrel Aged bieren, ook wel vatgerijpte bieren genoemd, vertegenwoordigen een ware kunstvorm binnen de bierwereld. Onze brouwers hebben met toewijding en vakmanschap deze bieren gecreëerd, waarbij ze de tijd nemen om een subliem smaakprofiel te ontwikkelen dat past bij het gebrouwen bier.

Optimaal Genieten van Barrel Aged Bieren

Het verrijken van je bierervaring is onze missie. Leer hoe je optimaal kunt genieten van onze Barrel Aged bieren door serveersuggesties te verkennen en te ontdekken welke gerechten perfect samengaan met deze bijzondere brouwsels. Van food pairings tot de ideale serveertemperatuur, we delen graag onze inzichten voor een ongeëvenaarde ervaring.

Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande combinaties:

  • Stoofgerechten met wild

  • Kaasplanken

  • Heerlijk bij een bol chocoladeijs met slagroom

  • of gewoon zelf als toetje na je maaltijd.

Waar mogelijk zullen we ook inspireren voor gerechten. Zo hebben wij bijvoorbeeld aardig wat gerechten gemaakt met onze Rhodesian

Het merkbare verschil

Waarom kiezen voor onze Barrel Aged bieren? Bij Frontaal Brewing Company is elk brouwsel meer dan alleen een bier; het is een ervaring, een revolutie in smaak, kwaliteit en de ervaring wat tijd doet als ingrediënt. We maken geen compromissen op het gebied van kwaliteit, denken vrij en laten onze creativiteit bloeien. Wij dagen je uit om de status quo te negeren en iets anders te drinken.

Barrel Aged bier kopen

Frontaal Brewing Company nodigt je uit om de revolutie te ervaren. Koop vandaag nog onze Barrel Aged bieren en ontdek waarom we bekend staan als pioniers in de bierindustrie. Laat je inspireren, uitdagen en vooral, geniet van de ongeëvenaarde smaak die alleen bij ons te vinden is. Wil je naast onze Barrel Aged bieren ook andere zware bieren proeven, probeer dan onze Dark box of andere bierpakketten