Al onze beste IPA bieren

En ook sub Stijlen

Sorteren op:

IPA bier: Een ontzettend populaire bierstijl

IPA bier is zowel in de HORECA als de supermarkt (bij de Jumbo en Albert Heijn) enorm populair. Het is een bier met een rare naam, een rijke historie en een bijzonder verfrissende smaak. Wij zeggen nee tegen middelmatigheid met onze IPA bieren. Wij definiëren de term IPA opnieuw en bieden een verbreding in de stijlen aan.

IPA bier, wat is dat nou?

Jaren geleden toen Engeland nog onwijs veel koloniën had zaten er veel soldaten overzees. Doordat zij het recht hadden op 1 pint per dag. Dat kan je nu niet meer indenken natuurlijk. Eisten zij ook geen middelmatigheid meer. De meeste bieren die destijds vanuit Engeland naar India vervoert moesten worden per schip, deden er maanden over om daar aan te komen. Met als gevolg bier dat alsnog smaakt naar slootwater. Maar hulde aan de Britse bierbrouwer George Hodgson die het alcoholpercentage en de hoeveelheid Hop opvoerde. Wat een onwijs goed plan was dat. Meer alcohol in het bier zorgde ervoor dat het bier beter geconserveerd werd en door de toevoeging van extra hop bleef er veel meer smaak over.

Wat Bleek achteraf nou: George Hodgson was niet de enige met die lumineuze idee. Hij was wél de populairste, omdat zijn brouwerij aan de vaarroute naar Inda lag.

De Oorsprong IPA bier

Vanuit het principe om bij de brouw meer alcohol en hop toe te voegen zorgde ervoor dat deze stijl in populariteit explodeerde. In India maar ook ver daar buiten kon men van deze stijl gaan genieten. Vanuit deze filosofie ging het bier IPA als stijl de hele wereld over. Zo ontstonden er IPA sub-stijlen die over de hele wereld gedronken worden van de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Ierland tot Australië, iedereen erkent de populariteit van IPA en de voordelen die het met zich meebracht.

De Essentie van de IPA

De beste IPA's van Frontaal Brewing Company staan bekend om hun uitgesproken hopkarakter, wat resulteert in een aroma- en smaakprofiel dat varieert van floraal en citrusachtig tot kruidig en dennenachtig. Het gebruik van extra hop creëert een uitdagende en boeiende bierervaring. IPA bier bevat meer hop ten opzichte van onze andere (speciaal)bieren. Deze hoeveelheid hop zorgt voor extra bitterheid. En afhankelijk van wanneer de Hop aan het IPA bier toegevoegd wordt proef je veel fruitige smaken, die de bittere smaken nuanceren. Het alcoholpercentage ligt tussen 5% en 13%.

IPA Bierpakket

Wil je trouwens alle sub stijlen van IPA bier proeven? Bestel dan ons IPA bierpakket in de webshop. Of neem een bierabonnement waarin wij je maandelijks voorzien van de beste IPA 's en nog veel meer heerlijke bieren.

New England IPA (NEIPA)

In tegenstelling tot de American IPA, heeft de NEIPA een troebel uiterlijk en een zachter mondgevoel. NEIPA is een relatief nieuwe bierstijl, al brouwen wij hem vanaf het begin, en is ontstaan in de jaren '90 in New England (de noordoostelijke regio van de Verenigde Staten). Het kenmerkende van NEIPA is dat het bier een zachte, crème achtige en soms zelfs troebele textuur heeft. Dit komt door de toevoeging van melkzuur, die het bier een stevige dosis zachtheid geeft. Bovendien bevat NEIPA veel hop, maar is de hoppige smaak minder intens dan bij DIPA. Het benadrukt sappigheid en fruitige hoparoma's zonder de intense bitterheid. Onze bekendste NEIPA is onze eigen Juice Punch of wat dacht je van onze Alcohol arme bieren: met Juice Punch 0.5 Maar eigenlijk ook onze hele serie van de For the love of Hops vind je in ons IPA bierpakket.

Double IPA (DIPA)

DIPA's, ook wel Imperial IPA genoemd, zijn krachtiger in zowel alcoholgehalte als hopkarakter. Ze bieden een intensere smaakervaring dan de traditionele IPA. Zoals het woord al aangeeft is een DIPA een dubbele IPA. Twee keer meer hop en twee keer de hoeveelheid alcohol in het bier. Hoewel we een DIPA echt kunnen waarderen prefereren wij en onze fans de New England variant. Wederom troebel en met meer creme achtig mondgevol. Denk hierbij aan Double Juice Punch, maar ook aan onze andere For The Love of Hops iteraties.

Triple IPA (TIPA)

TIPA is het samentrekking van Triple en IPA. De extra zware variant van de IPA, Bitterder door het hoge hopgehalte en sterk door het hoge alcoholpercentage van tussen de 9 en 12% dus. Wij hebben hier onze variant van gemaakt in een New England stijl met bijvoorbeeld For the love of hops Black en For the love of hops Gold

Quadruple IPA (QIPA)

We want more! Dat is wat we echt moeilijk hard door de brouwerij hebben geschreeuwd toen er werd gevraagd: Willen jullie meer of minder Hop in het bier? En ja hoor daar was maar 1 oplossing voor: meer hop toevoegen. Het resultaat? For the love of Hops Silver

Wil jij nu een diversiteit aan IPA's proberen. Bestel dan onze For The Love of Hops bierpakket. Of laat je verrassen en laat je bierpakket samenstellen door ons. Je kan altijd aangeven welke stijl je het lekkerst vindt.

American IPA

Deze stijl wordt gekenmerkt door een nadruk op hoparoma's en -smaken, vaak met een stevige bitterheid. Citrusachtige, pijnboomachtige en bloemige noten zijn prominent aanwezig. Denk hierbij aan onze Bulldog.

Overige IPA Sub-stijlen

White IPA, Single Hop IPA, MIlkshake IPA, New Zealand IPA, Sour IPA en we hebben nog genoeg inspiratie voor nieuwe bieren.

IPA: Veelgestelde vragen

Wat maakt een IPA anders dan andere bierstijlen?

IPA bieren onderscheiden zich door hun overvloedige hopgebruik, wat resulteert in kenmerkende aroma's en smaken, evenals een vaak uitgesproken bitterheid. Je kan hierin verschillende smaken herkennen. Van Citrus en bloemige tonen tot mango en andere steenvruchten.

Is er een specifieke serveertemperatuur voor IPA 's?

Over het algemeen worden IPA's het best geserveerd tussen 7 en 10 graden Celsius om de hopkarakters optimaal tot hun recht te laten komen.

Zijn alle Imperial Pale Ales extreem bitter?

Nee, niet allemaal. Terwijl sommige bieren een sterke bitterheid hebben, zijn er ook stijlen zoals de New England IPA die zich richten op het verminderen van de bitterheid voor een zachtere smaak.

Hoe lang blijft een IPA vers?

IPA's zijn het lekkerst als ze vers zijn, bij voorkeur binnen drie tot zes maanden na de afvuldatum. De hopkarakters kunnen na verloop van tijd vervagen.