Against the Grain

Serie collectie

Sorteren op:

Against the Grain

Against the Grain: de serie

We zijn bij Frontaal Brewing Company al niet vies om tegen de stroom in te zwemmen. Een gemiddeld bier is er bij ons niet bij. En wat krijg je als je onze brouwers hun vrije gang laat gaan? Gaan ze potverdikkeme helemaal los op diverse lagers.

Je zou verwachten dat ze alles uit de kast trekken om met exotische ingrediënten te gaan werken. Maar nee niets is minder waar. Nu wil het feit dat het brouwen van bier an sich al een feest is maar dat het maken van Lagers in diverse sub-stylen zowel de brouwinstallatie als de kennis en technieken van de brouwers tot het uiterste drijft.

De kust van het lageren is namelijk om een zo zuiver mogelijk bier te brouwen. Waar andere stijlen redelijk vergeeflijk zijn en binnen een bepaalde bandbreedte nog steeds heerlijk kunnen smaken. Laten onze lagers al snel zien of we een foutje hebben gemaakt.

Onze Against the Grain serie is dan ook een ode aan onze brouwers. Waarin hun skills, kennis en onze spiksplinternieuwe brouwinstallatie op de proef werd gesteld.

Against the Grain: De Keuze van onze brouwers

In deze serie kregen onze brouwers ieder kwartaal de keuze. In 2023 hebben ze gekozen voor de voglgende stijlen:

Against the grain: hoe wij in ons process lageren

Lageren is een uniek en ingewikkeld brouwproces dat bierliefhebbers al eeuwenlang boeit. Het omvat het koud conditioneren van het bier op lage temperaturen gedurende een langere periode, wat resulteert in een schoon, soepel en bijzonder fris bier.

De wetenschap achter lageren is fascinerend. In tegenstelling tot ales, die bij hogere temperaturen worden gefermenteerd, worden lagers bij lagere temperaturen gefermenteerd met behulp van giststammen die het beste werken in koude omgevingen. Dit langzame en geleidelijke fermentatieproces zorgt voor de ontwikkeling van unieke smaken en kenmerken.

Maar wat gebeurt er precies tijdens het lageringsproces?

Na de eerste gisting ondergaan lagers een tweede gistingsproces dat lagering wordt genoemd. Tijdens deze fase wordt het bier enkele weken of zelfs maanden bij temperaturen rond het vriespunt bewaard. Door deze langere periode van koude opslag kan de gist blijven werken, waardoor de resterende suikers langzaam worden omgezet in koolzuur en alcohol.

Terwijl de gist zijn magie blijft uitoefenen, helpt het ook om het bier te klaren. De koude temperaturen zorgen ervoor dat de gist en andere vaste stoffen zich op de bodem van het gistingsvat nestelen, wat resulteert in een helder en helder bier.

Bierpakketten van Frontaal Brewing Company

We hebben er voor gekozen om Against the Grain niet standaard in een bierpakket te stoppen. Wel zal je ze af en toe in ons verrassingspakket vinden of bijvoorbeeld in onze New Zealand Box. Deze box bevat bieren die gemaakt zijn met uitsluitend New Zeelandse hoppen. Zo ook dus onze New Zealand Pilsner.