Er zijn nieuwe houten vaten binnen!

Houten wijnvaten Barrel Aged bier Frontaal Brewing companyEr zijn nieuwe houten vaten binnen!

We zijn weer een aantal nieuwe houten vaten aan het afvullen! Deze keer vullen we iets anders af dan onze standaard bourbon en whiskey vaten, maar in niets minder dan Léoville Poyferré vaten! Voor de niet kenners onder ons: in het hart van de Médoc is Château Léoville Poyferré altijd een van de meest prestigieuze wijnhuizen geweest.

Ooit was er sprake van een enkel domein met de naam Léoville dat beroemd was in de hele streek. In de loop van de geschiedenis is het door erfgenamen en ingrijpende gebeurtenissen in bezit gekomen van verschillende families. In 1865 kwam het domein in handen van de bankiers Baron d'Erlanger en Armand Lalande. Zij kregen te kampen met tegenvallers, in de vorm van de druifluis en meeldauw-epidemieën.

Tegenwoordig behoort het kasteel aan de Cuvelierfamilie toe. Zij hebben vanaf de jaren 80 enorm geïnvesteerd met buitengewoon resultaat. Het château behoort vandaag de dag tot de top binnen de Saint-Julien.

We hebben er onze Rhodesian en een Imperial Stout op laten rijpen. We gaan het eind volgend jaar op de markt brengen, dan hoor je er weer meer over!