Advent
Advent
Box
Box
2023
2023

Legacy nr. 7

Legacy Nr. 7

Barrel Aged Stout

Legacy 7

De naam "Legacy NO.7" belichaamt de reis en inspiratie achter dit unieke bier. Het symboliseert het erfgoed van innovatie en vakmanschap dat we brengen in elk brouwsel. Nummer '7' vertegenwoordigt de achtste creatie in onze uitzonderlijke reeks, wat wijst op een voortdurende verkenning van smaken en brouwmeesterschap. Onze Legacy series brouwen wij uitsluitend voor onze trouwste fans. En hoewel we altijd ervoor hebben gekozen om het exacte aantal blikken af te vullen voor onze crowd gaan wij vanaf nummer 8 de overige blikken in gelimiteerde oplagen via onze webshop verkopen. Let op de Legacy Series is voor Beerlcub only.

Beer For Thought

We hebben onze vaten zorgvuldig geselecteerd om een unieke invloed uit te oefenen. Door het bier te doordrenken met smaken uit de volgende vaten: Franse Whiskey, All Grain en Single Malt Gouden Carolus Whiskey uit de Molenberg Stokerij. De combinatie van verschillende vaten voegt diepte toe aan de traditionele Imperial Stout, wat resulteert in een bier dat zowel liefhebbers van donkere bieren als whiskeyfans zal bekoren. Dit bier nodigt uit tot langzaam genieten en ontdekken van de verschillende lagen van smaak en aroma.

Proefnotities bij de Legacy 7

Uiterlijk: Diep, ondoorzichtig zwart met een rijke, donkere schuimkraag die langzaam wegzakt tot een dunne laag.

Geur: Intense aroma's van geroosterde mout, met tonen van donkere chocolade, koffie en een vleugje vanille van de Franse whiskeyvaten. De All Grain en Single Malt Gouden Carolus Whiskey voegen complexe houtachtige en kruidige tonen toe, waardoor de geur diepte en karakter krijgt.

Smaak: Een krachtige, rijke smaakexplosie van geroosterde mout, vergezeld van de zoetheid van donkere chocolade en karamel. De Franse whiskeyvaten voegen een subtiele, maar merkbare, vanilletoets toe, terwijl de All Grain en Single Malt Gouden Carolus Whiskey-vaten diepere houtachtige en kruidige smaken introduceren. De smaken evolueren op een complexe manier, waarbij de whiskeytonen harmonieus samensmelten met de basis van de Imperial Stout.

Mondgevoel: Vol, zijdezacht en romig mondgevoel met een evenwichtige carbonatatie. De afdronk is langdurig en warm, met een lichte alcoholische warmte die de complexiteit van het bier benadrukt.

Ingrediënten

Water, gerstemout, havervlokken, tarwemout, hop, koffie, cacaobonen, Tonka en Gist.

ABV 12,0%